De Zingende Ziel der Dingen

Opmerking: de verschillende hoofdstukken laten zich niet alle ontvouwen via de menubalk, een volledig inhoudsoverzicht vind je via de Sitemap.

De weg naar samen

Van bij hun geboorte voorbij twee wereldoorlogen: de turbulente jaren tot het samenzijn.

Voorspel: Het Tuinfeest

5 augustus 1950, de eerste ontmoeting op het tuinfeest: hij links, zij 3de van rechts met naast haar in het midden haar broer.

Kriekenberg

Programmaboekje van het tuinfeest:

Ask en Embla 

Omdat deze dichtbundel als een rode draad doorheen de liefdesbrieven loopt werd deze volledig opgenomen. Ook het gedicht Raratonga krijgt een afzonderlijke pagina om dezelfde reden.

Een Liefdesjaar in Brieven: zondag 9 augustus 1950 tot zaterdag 29 september 1951 (93 brieven, enkele telegrammen en prentbriefkaarten).

Huwelijk

Zaterdag 29 september (patroonsfeest van Sint-Michiel) 1951: Trouwdag te Schaarbeek, Sint-Albertuskerk.

Huwelijk

De weg samen en verder

Huwelijksleven, o..a. met een film (67 min.) over de weg samen 1955-1989 ten huize Nand en Sim, hun vakanties aan zee, het afscheid van Nand, de kwarteeuw van Sim zonder hem die ze beschrijft in haar dagboeken, memoires en gedichten (1989-2015), en getuigenissen over Nand, zijn schilderwerk, etc.

De Diepere Ziel der Dingen 

Over het ontstaansproces van dit project, het hoe en waarom, de moeilijkheden en de twijfels, mijn plaats in dit geheel, de hulp die ik hierbij kreeg.

(Door op de menutitel “De Zingende Ziel der Dingen” bovenaan te gaan staan ontvouwt zich dit menu)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *