1968 “De Dubbelfluit” Handboek Secundair Onderwijs

Uit: “De dubbelfluit in het licht van de literatuurdidactiek toen en nu”, Johan van Iseghem (KUL), in het tijdschrift Verslagen & Mededelingen, een wetenschappelijk tijdschrift voor de studie en de bevordering van de Nederlandse taal- en letterkunde, 2018, Vol. 28, nr.2.:

“Exact vijftig jaar geleden, in 1968, verscheen het befaamde schoolboek De dubbelfluit van Anton van Wilderode. Het was bestemd voor gebruik in de klas, als werkboek voor lesactiviteiten en voor persoonlijke taken, maar tegelijk als leesboek voor gemotiveerde leerlingen en andere geïnteresseerde lezers. In twee delen behandelde het de Nederlandse literatuur door middel van zorgvuldig geselecteerde teksten: in deel één de periode van de middeleeuwen tot Piet Paaltjens, in deel twee het vervolg tot bij de experimentele dichters van de jaren zestig. Bij de twee delen samen hoorde een schematisch overzicht, samengesteld door A. Roels.”

Het volledige artikel kan je hier lezen.

Van Wilderode vermeldt ook Nand, en neemt hem op in het schematisch overzicht met tijdslijnen (A. Roels), dat afzonderlijk werd bijgevoegd (zie zwarte pijl). Afbeelding mij toegestuurd door Em. prof. dr. Johan van Iseghem (KUL), waarvoor dank.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *