1944 Drama Meensel-Kiezegem – familielid

(Wikipedia “Razzia’s van Meensel Kiezegem“) :

“De twee razzia’s van Meensel-Kiezegem waren een collectieve vergelding gepleegd door Duitse bezetters en Vlaamse collaborateurs in augustus 1944 als antwoord op een liquidatie door weerstanders uit Leuven. Vier dorpelingen zijn bij de razzia’s ter plekke doodgeschoten en 63 gedeporteerden vonden de dood in kampen. Geen van allen had deel gehad aan de liquidatie.”

Meensel-Kiezegem is een dorp dat grenst aan Sint-Joris-Winge, het geboortedorp van Sim. Zij kende veel van de betrokkenen.

Eén van de weggevoerden, die later in het KZ Neuengamme overleed, is Kamiel (Camiel) Robeyns, een (ver) familielid van Sim.
Hier de verwantschap:

Grootvader langs vaderzijde van Sim is Petrus Wolfs, Sint-Joris-Winge (1845 -1906), zijn zus was Maria Justina Wolfs, Sint-Joris-Winge (1848-1906).
Beiden overleden in hetzelfde jaar, hij in februari, zij in december.
Maria Justina Wolfs was getrouwd met Ludovicus Isidorius Robeyns uit Tielt (1851-1938). Zijn zoon Petrus Emilius Robeyns (1887, Tielt), getrouwd met Maria Amandina Torbeyns (1891, Meensel-Kiezegem), was de vader van Kamiel Robeyns. Hij overleed, ongehuwd, in KZ Neuengamma op 7 december 1944 op 21-jarige leeftijd.

De verwantschap is te vinden in de “Erfgoedbank Tielt-Winge” (nr. #BM40218)“.

Laatste rustplaats van Kamiel op de erebegraafplaats te Meensel-Kiezegem: