Donderdagavond 21 juni Sim 80ste brief

Donderdagavond, 21-6-51.

Lieve Nand,

Met de foto’s van het laatste week-end, voor me, schrijf ik je vanavond. Ik had daarstraks met een verbijsterend taai uithoudingsvermogen de zomerzon getart en terzelfdertijd een paar potloodkrabbels neergeschreven voor jou. Het resultaat der eerste werkzaamheid zou je zeker bevredigen! Ik hoop dat dit weer de voorbode zij van deze zomertijd … “onze” tijd. Ik zie de duinen, de lokkende zee de gemoedelijke Kempische wegen die ons naar de heide brengen, en de dagen lijken me dubbel eenzaam nu het hortende zeteltje naast me onbewogen blijft; al ben ik het voorbeeldige wijze dochtertje dat de oudjes reeds twee namiddagen bij de Woluwse vijvers bracht opdat ze, vader vooral, eens buiten het enge tuintje wat natuur genieten.
Ik weet je bezig aan de publiciteitsplaatjes, ik hoop dat het je niet te zeer afmat, ‘k veronderstel wat ’n arbeid die fijne tekeningen vergen. Het verheugt me dat Kuifje eindelijk losschiet, wellicht het tastbaar resultaat van je schrijven! Ik voeg hier het briefje bij misschien ontvang ik de check voor zondag nog. Kom je naar de vergadering in de Atlanta? (1) Ik ga met de oudjes Finneke zaterdagnamiddag afhalen, dus wanneer je er echt aan houdt, bel je dan vrijdagavond op? Ik was gisterenavond in gezelschap met Mr Zegers directeur V.EV. Hij wist een landhuisje dat beantwoordde aan onze “eisen” te Weerde (Mechelen) Het hoort toe aan Mr Clottens meen ik. Nu verwacht ik verder nieuws met ongeduld… (2)
Lieve Nand, vin je het erg dat ik je zó onsamenhangend schrijf in dit zomerweer en zonder jouw tastbare aanwezigheid, maar het is alleszins niet een eenzaamheid die me droef maakt, is het niet heerlijk te leven in dit verlangen naar het voortdurend weerzien zelfs de pijn van het maandagavondafscheid wordt er door getemperd. Al hoop ik dat dit afscheid niet zo dikwijls meer nodig wordt.
Lieve Nand, ik zoen je innig in deze avond het is hier zó stil bijna landelijk .. wat moet het dan bij jou zijn..
Groet je ouders zeer hartelijk en omhels
Je “zomerliefde” bruid !
Nu “vlieg” ik naar het Centraal postkantoor zó bereikt je dit schrijven hopelijk morgen!


(1) “Atlanta”: waarschijnlijk het Hotel Atlanta aan de Adolphe Maxlaan te Brussel, dat nog steeds bestaat (nu Hotel NH Collection, een Spaanse hotelgroep):

(2) “een landhuisje”: dit zal het huis worden waar Nand en Sim samen bijna 40 jaar zullen wonen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *